Ekonomi

Align Technology ilk çeyrek kazançlarındaki artış ve iyimser beklentilerle %9 sıçradı

TEMPE, Ariz. – Invisalign® şeffaf plak sistemi, iTero™ ağız içi tarayıcıları ve exocad™ CAD/CAM yazılımı ile tanınan önde gelen küresel tıbbi cihaz şirketi Align Technology, Inc. (NASDAQ: ALGN), 2024 yılının ilk çeyreği için güçlü bir mali performans bildirdi. Kazanç açıklamasının ardından Align Technology’nin hisseleri %9 oranında artış gösterdi.

Şirketin 2,14 dolarlık ilk çeyrek hisse başına karı (EPS) analist beklentilerini 0,17 dolar aşarken, geliri 997,4 milyon dolara ulaşarak 974,53 milyon dolarlık konsensüs tahminini aştı.

Şirketin 1Ç’24 toplam gelirleri yıldan yıla (YoY) %5,8’lik bir artışı temsil ederken, Clear Aligner segmenti %3,5’lik bir büyüme gösterdi ve Görüntüleme Sistemleri ve CAD/CAM Hizmetleri segmenti %17,5’lik önemli bir artış yaşadı. Align Technology Başkanı ve CEO’su Joe Hogan, güçlü performansı beklenenden daha yüksek gelir ve kazançlara bağlayarak, özellikle Asya Pasifik bölgesindeki güçlü Clear Aligner hacimlerine ve tüm bölgelerdeki büyümeye işaret etti.

Align Technology, 2024 yılının ikinci çeyreği için gelirlerinin 1,03 milyar dolar ile 1,05 milyar dolar arasında olmasını beklemektedir ki bu rakam analistlerin 1,03 milyar dolarlık konsensüsünün üzerindedir. Bu öngörü, olumlu bir görünüme ve şirketin büyüme stratejilerinin uygulanmaya devam ettiğine işaret ediyor.

Finansal ölçümlere ek olarak Hogan, Cubicure GmbH’nin satın alınması, iTero Lumina™ ağız içi tarayıcının piyasaya sürülmesi ve Invisalign® Palatal Expander sistemi için çeşitli bölgelerde alınan ruhsat onayları da dahil olmak üzere bu çeyrekte elde edilen birkaç kilometre taşının altını çizdi.

Align Technology’nin finansal gücü, 31 Mart 2024 itibariyle toplam 902,5 milyon doları aşan nakit, nakit benzerleri ve pazarlanabilir menkul kıymetleri ile daha da kanıtlanmaktadır. Şirket ayrıca devam etmekte olan hisse senedi geri alım programından da bahsetti ve geri alım için 650.0 milyon dolar kaldığını ve 2Ç’24 sırasında 150.0 milyon dolara kadar adi hisse senedi geri almayı planladığını belirtti.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu