Haber

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı’ndan Yerel Seçim Aday Başvuruları Başladı

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı’ndan yapılan resmi açıklamayla birlikte 31 Mart 2024’te yapılacak Yerel Seçimleri için aday başvuruları başladı.

AK Parti İl Müdürlüğü tarafından yapılan resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Genel Merkezimizin yönlendirmeleri doğrultusunda Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyeliği aday başvuru sürecimiz 9 Kasım Perşembe günü yani bugün itibarıyla resmi olarak başlamıştır. Bugün itibarıyla başlayan Belediye Başkanı aday adaylığı başvuru sürecimiz resmi olarak 9 Kasım Perşembe günü başlamıştır. Büyükşehir Belediyesi Lider aday başvuruları İlçe Belediyesi Lider adayları için başvuruların Genel Merkezimize veya Genel Merkezimize iletilmek üzere yazılı olarak İl Merkezimize şahsen yapılması gerekmektedir. Belediye Meclis Üyeliği aday başvurularının yazılı olarak şahsen yapılması gerekmektedir.İl Müdürlüğümüze yapılacaktır.Adaylarımızın gerekli başvuru formlarını eksiksiz olarak doldurmaları büyük önem taşımaktadır. Genel Merkezimiz tarafından belirlenen süreçte aday adaylarının başvuruları 10:00-19:00 saatleri arasında alınacaktır. AK Parti Kayseri teşkilatı olarak bu sürecin ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Adaylarımıza bu zorlu süreçte başarılar diliyor, partimizin değerlerini, ilkelerini ve hizmet anlayışını en yeterli şekilde temsil etmelerini bekliyoruz. Bu seçimler toplumumuzun kalkınması ve refahı açısından büyük değer taşıyor. Bu nedenle sürecin demokratik bir şekilde yürütülmesi ve en nitelikli adayların seçilmesi toplumumuzun beklentilerini karşılama açısından kritik bir adımdır. “Bu değerli süreçte şehrimiz için en iyi kararları almaya ve Kadim Kentimiz Kayseri’yi Türk Asrında daha da ileriye taşımaya devam edeceğiz.”

AK Parti İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yerel seçim başvurularında şu belgeler istendi;

Kayıtlı adlandırılmış kayıt belgesini arşivleyin. (Adliyelerden veya e-Devlet üzerinden hangi adaylık türüne ait olduğu belirtilerek), Diploma fotokopisi. Nüfus cüzdanı fotokopisi (Başvuru sırasında aslı görülerek veya e-Devlet üzerinden parti yetkilisi tarafından onaylanacak). Askerlik durum belgesi (TC kimlik numarasını gösteren). Bağış makbuzu (Askerlik şubesinden veya e-Devlet üzerinden alınacak) (Dekont üzerine adayın adı-soyadı, TC kimlik numarası, doğum tarihi ve aday olduğu şehir/ilçe yazılmalıdır), ilgili makamlara vermiş olduğu istifa veya emeklilik dilekçelerinin fotokopisi Adaylık için istifa zorunludur, engelli oranı yüzde 40 ve üzerinde olan adaylar ‘Engelli’dir. ‘Kimlik Kartı’ veya ‘Sağlık Kurulu Raporu’ fotokopisi.

Yine yapılan açıklamada, başvuru yeri ve başvuru formuna ilişkin “Aday başvuruları aşağıda belirtilen parti teşkilat kademelerine yapılacaktır. Belediye başkan adayları: Büyükşehir Belediyesi Lider adayı adaylarının başvurularının bizzat Genel Merkezimize veya yazılı olarak şahsen yapılması gerekmektedir. Genel Merkeze, İlçe Belediye Başkanlığına iletilmek üzere İl Merkezimize.Aday aday başvurularının yazılı olarak İl Merkezimize şahsen yapılması gerekmektedir.Belediye Meclis Üyeliği Aday Gösterme:Belediye Meclis Üyeliği aday başvurularının bizzat İl Merkezimize yapılması gerekmektedir. Adaylık için ön başvuru, başvuru.akparti.org.tr adresinde yer alan ilgili seçim türüne ilişkin formlar kullanılarak yapılabilecek, E-BAŞVURU formülü ile doldurularak İl Başkanlığına iletilmek suretiyle yapılacaktır. Bu ön başvuruyu kendi imkanlarıyla yapamayanlar İl Başkanlığımıza bizzat başvurarak yaptırabilirler. Başvurunun kesinleşebilmesi için adaylar bizzat İl Başkanlığımıza gelerek sisteme doldurdukları formun çıktısını imzalayacaklardır. Aksi takdirde başvurular işleme alınmayacaktır.” – KAYSERİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Eve otele gelen Escort bağcılar sitesi
Başa dön tuşu